Bögrés kakaós meggyes, recept

Bögrés kakaós meggyes, recept

Egy, mert lassan leérik a meggy, kettő, mert ISTENI és SZUPERGYORS!:-)

 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Bögrés kakaós meggyes Hozzávalói:

– 1 tojás
– egy jó púpos bögre kristálycukor (20 dkg)
– két púpos bögre fehér finomliszt (30 dkg)
– bő egyharmad bögre holland kakaópor (30 g)
– 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– 5 dkg szoba hőmérsékletű zsír, vagy vaj (kb. 2 jó fakanálnyi)
– kb. egy bögrényi magozott meggy

Bögrés kakaós meggyes

A Bögrés kakaós meggyes Elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésre.
2. A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott/kizsírozott tepsibe öntjük.
3. A tetejére magozott meggyet szórunk, vagy rakosgatunk. Nem szabad vele spórolni, legyenek jó közel egymáshoz a szemek. Ezután a tepsit a sütőbe toljuk, és 20-25 perc, alatt tűpróbáig sütjük.

Jó étvágyat!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu