Story Highlights
- Évek óta próbálom megtalálni a puha, lágy, krémes palacsinta receptjét, azét ami olvad a nyelven. És végre megvan! Amire pedig külön büszke vagyok, hogy ennek az arányait teljesen az én ízlésemhez igazítottam és végre olyan lett, amilyennek lennie kell. A tejföltől és a szódabikarbónától gazdagabb lesz a palacsintánk, már a sületlen tészta illata is pazar, megsütni pedig szintén élvezetes, ugyanis nem ragad le, csak úgy csusszan a serpenyőben. Másnap is ugyanolyan puha melegítés után, egyáltalán nem szárad ki.
mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
A Bögrés forrázott palacsinta Hozzávalói (egy nagy adaghoz):
– 6 tojás
– fél mokkáskanál só
– 4 bögre forró víz
– 3 bögre tejföl
– 5 bögre liszt
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 3 evőkanál cukor
– negyed bögre étolaj
A Bögrés forrázott palacsinta Elkészítése:
1. A tojást a sóval felverjük egy mixer segítségével, majd folyamatos keverés mellett hozzákeverünk három bögre forróvizet, majd a tejfölt, a cukrot, a lisztet és a szódabikarbónát is hozzáadjuk. Ha ezt sikerült csomómentesre keverni, akkor jöhet hozzá az olaj és az utolsó bögre víz (a negyedik!).
2. Egy forró serpenyőbe egy pici olajat hevítünk (negyed mokkáskanálnyit), majd egy merőkanálnyi tésztát csorgatunk bele, és körkörös mozdulatokkal egyenletesen szétterítjük a serpenyő alján. Ha széle aranyszínt kap, akkor egy lapát segítségével megfordítjuk.
3. Ha megsült, akkor egy tányérra csúsztatjuk. Minden második palacsinta alá tettem és hevítettem egy pici olajat, nem kell félni, egyáltalán nem szívta meg magát!
4. Melegítve is puha, nem szárad ki másnapra sem!
Jó étvágyat!
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu