2021. január 24.

Select your Top Menu from wp menus
Bögrés csörögefánk dédmamától

Bögrés csörögefánk dédmamától

Story Highlights

  • Ez egy családi recept, ami után bizony mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Porhanyós tészta, belül puha, kívül enyhén roppanós, porcukorba hempergetett gyöngyszemek. Amiért még szeretjük, mert olcsó, fél óra alatt elkészül 50-60 darab. Ez nem a papírvékony változat, nem szívja meg magát olajjal, és mehet bele az egész tojás, nem csak a sárgája, mint a legtöbb receptnél. Nem szeretek pazarálni

Sztori: a recept ezúttal nem anyukámtól való, ugyanis, jó húsz éve nem süt ilyet. Azóta mióta egyszer elrontotta a tésztát. Apukám jót akart, Donald kacsát formázott nekünk belőle, piros kalapja volt borotvahabos kupakból, és a szekrényünk tetején kapott helyet. Anya nem volt tőle elragadtatva, így azóta inkább kacsát süt, csöröge helyett

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Bögrés csörögefánk Hozzávalói:

– 4 bögre liszt
– 2 evőkanál cukor
– 1 kávéskanál só
– fél bögre olvasztott zsír (kb. 2 nagyon púpos evőkanál, még szilárd állapotában)
– fél bögre tej
– 4 tojás

Bögrés csörögefánk

1. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük.
2. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat.
3. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy). Kicsit ragacsos lesz a tészta, de annak is kell lennie.
4. A tésztát jól belisztezett felületen kb. 5-7 mm vastagra nyújtjuk. Közben lisztezzük a tetejét is, ha ragad. Aki vékonyabbra szeretné, az persze nyújtsa vékonyabbra, mert ez még a sütés folyamán feljön egy picit.
5. Ezután derelyemetszővel tetszőleges formára, és nagyságúra vágjuk. Én rombuszokat vágtam, és egy helyen bemetszettem a közepüket. Nem kell belőle nagy ügyet csinálni
6. Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat, és még melegen porcukorba hempergetjük őket.

Jó étvágyat!

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
KFC csirke házilag
KFC csirke házilag! Ropogós bundával és ranch mártogatóssal

Megmutatjuk hogyan készülnek, a méltán híres, Kentucky stílusú csirkeszárnyak, sőt egy igazán klasszikus amerikai mártogatós, a ranch szósz receptjét is...

Close