Bögrés apácafánk – recept

Vaníliával szerintem erősen képviselőfánk jellege lesz, mert nekem az állaga arra hasonlít, annyi, hogy ennek selymesebb tésztája.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
A Bögrés apácafánk Hozzávalói:
– 1 bögre víz
– 1 bögre liszt
– 8 dkg vaj
– 1 csipet só
– 2 tojás
+ olaj a kisütéshez
A Bögrés apácafánk Elkészítése:
1. A vizet és a vajat feltesszük egy kisebb lábasban, takarékon főni, és amikor felforr, akkor hozzákeverjük a lisztet. Addig kevergetjük, míg a massza el nem válik a fazék oldalától (1-2 perc!)
2. Ezután félrevesszük a tűzről és egyenként hozzádolgozzuk a tojást. Én turmixszal csináltam.
3. Ezután bő olajat hevítünk, melybe két evőkanál segítségével fánkokat szaggatunk (evőkanálnyi adagokat).
4. Mindkét felüket aranysárgára sütjük. Nekem megfordultak maguktól.
2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu