2022. január 08.

Select your Top Menu from wp menus
Bögrés apácafánk –  recept

Bögrés apácafánk – recept

Story Highlights

  • Már megint fánk. Ezúttal egy gyors, filléres, egyáltalán nem szokványos, vizes-vajas tésztájú Karamellaöntettel vagy vaníliasodóval ajánlják, de egy pikáns lekvárral is finom.

Vaníliával szerintem erősen képviselőfánk jellege lesz, mert nekem az állaga arra hasonlít, annyi, hogy ennek selymesebb tésztája.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Bögrés apácafánk  Hozzávalói:

– 1 bögre víz
– 1 bögre liszt
– 8 dkg vaj
– 1 csipet só
– 2 tojás

+ olaj a kisütéshez

Bögrés apácafánk

A Bögrés apácafánk Elkészítése:

1. A vizet és a vajat feltesszük egy kisebb lábasban, takarékon főni, és amikor felforr, akkor hozzákeverjük a lisztet. Addig kevergetjük, míg a massza el nem válik a fazék oldalától (1-2 perc!)
2. Ezután félrevesszük a tűzről és egyenként hozzádolgozzuk a tojást. Én turmixszal csináltam.
3. Ezután bő olajat hevítünk, melybe két evőkanál segítségével fánkokat szaggatunk (evőkanálnyi adagokat).
4. Mindkét felüket aranysárgára sütjük. Nekem megfordultak maguktól.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Bögrés csúsztatott palacsinta

Íme tehát a palacsintázóm legújabb darabja, örök kedvenc, végre a legtökéletesebb recepttel. A “kevesebb néha több” ennél a verziónál is...

Close