Bográcsos Palóc – Páláóc :) leves

Hozzávalók
- 40 dkg birkalapocka
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg zöldbab
- 1 fej hagyma
- 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kanálnyi finomliszt
- 5 dkg zsír
- só, paprika, kömény, kapor, babérlevél
- 1 pohár tejföl
A hagymát apróra vágom és zsíron sárgára pirítom.
Beledobom a felkockázott húst, megszórom a paprikával, kevés köménnyel, sózom, ráteszem a zúzott fokhagymát,majd időnként kevés vizet hozzáadva félpuhára párolom. A felkockázott krumplit, a feldarabolt babot rádobom a húsra, magasra állítom a lángot, majd felöntöm egy liternyi vízzel és beleteszem a babérlevelet.
Mikor minden megpuhult behabarom a lisztes tejföllel, megszórom a finomra vágott kaporral és újra