2021. január 10.

Select your Top Menu from wp menus
Bográcsolás – Néhány jó tanács
Bográcsolás – Néhány jó tanács

Bográcsolás – Néhány jó tanács

Ha új, fényes bográcsot vásárolunk, elõször a rozsdagátló mázat távolítsuk el. Minden edény rozsdásodás elleni védõ mázzal kerül forgalomba. A bevonatot szabadban rakott tûzön égessük le. Elõtte kívül-belül zsírral, vagy étolajjal kenjük be. A tűzre csak akkor helyezzük rá, ha az nagy lánggal ég.
* A leégetés után a bográcsot finom kőporral vagy homokkal súroljuk át, míg fényes nem lesz. Ezután mosószeres vízben alaposan mosogassuk el, és tiszta vízzel öblítsük.
* A bogrács alatt a tûz helyét úgy alakítsuk ki, hogy a lángot a széltõl óvjuk, és a tûz melegítõ hatása a legked-vezõbben érvényesüljön. A bográcsban fõvõ ételhez lobogó tûz szükséges.
* Hogy ne égjen le az étel, a bográcsot állítsuk megfelelõ magasságra, gyakran forgassuk, és szabályozzuk a tûz lángját. Minél magasabbra helyezzük a bográcsot, annál kényelmesebb a fõzés, s annál jobban ég a tûz is.
* Használat után a letisztított bográcsot minden esetben kenjük be olajjal vagy zsírral, hogy megóvjuk a rozsdásodástól
Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Jótanácsok, ötletek grillezéshez

Ne használjunk sok égésserkentőt, mert az ételek átvehetik a kellemetlen benzines-olajos szagot. Soha ne villával fordítsuk meg a halakat, és...

Close