BOEUF BOURGUIGNON – Burgundi Marharagu
HOZZÁVALÓK
- Marhahús, szín 1,2 kg
- Vöröshagyma 3 fej
- Fokhagyma 3 gerezd
- Sárgarépa 3 szál
- Fehérrépa 1 szál
- Fehér csiperkegomba 1/2 kg
- Teavaj 10 dkg
- Búzafinomliszt 3 csapott kanál
- Babérlevél 3 db
- Kakukkfű, szárított 1 kávéskanál
- Húsleves alaplé 1 bögre (vagy 1 db marhahúserőleves-kocka 2 dl vízben felfőzve)
- Vörösbor 1 bögre
- Paradicsompüré, sűrített 3 kanál
- Étkezési só ízlés szerint
- Fekete bors, őrölt ízlés szerint
Petrezselyem 1 csokorA húst megmossuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. A vaj felén elősütjük a húst, majd kiszedjük egy másik edénybe. A kacsasütőtál tökéletes erre a feladatra. A hagymákat megtisztítjuk, majd a vöröshagymát csak négybe, a fokhagymákat meg apróra vágjuk, a répákat felkarikázzuk. A visszamaradt vajhoz hozzádobjuk a vaj másik felét, felhevítjük, és rádobjuk a zöldségeket. Állandóan kevergetve, kissé megpirítjuk. Amikor megpirult, meghintjük a liszttel, és azzal is átpirítjuk, hogy a liszt elhagyja a nyers ízét. Ezután hozzátöltjük a húsleves alaplevet, a bort, a babérleveleket, valamint ízlés szerint sót és őrölt borsot. Átkeverjük, és a végén a húst is hozzátesszük. Az edényt lefedjük, majd betesszük a 150 ºC-os sütőbe sülni. 2 óra elteltével a hús biztosan megpuhul, és egy finom, krémes, szaftos ételt kapunk.
A sütés végeztével hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a felaprított petrezselymet, és visszatesszük a tálat még 10-15 percre a sütőbe. Tálaláskor burgonyakrokettet vagy (burgonya)tócsnit kínálunk hozzá. Nagyon finom, tartalmas és ízletes marhahúsétel.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: lidlkonyha.hu