Bodrogi Gyula – krémhalászléje
HOZZÁVALÓK – egy bogrács 8 adag
- 10 dkg libazsír
- 3 fej vöröshagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 1 pontyfej
- 20 dkg harcsa gerinccsont
- 20 dkg megtisztított keszeg
- 2-3 törpeharcsa
- fűszerpaprika, paprikakrém, őrölt bors
- 25 dkg haltej
- 35 dkg harcsafilé
- szem élyenként 1 szelet harcsafilé
- fél citrom
60-120 perc
Az alaplé késztéséhez a bográcsba teszünk 10 dkg libazsírt, három fej félkörre vágott vöröshagymát, két darab kicsumázott paprikát és két paradicsomot. Ezután jöhetnek a halak. Egy pontyfejet, 20 dkg harcsa gerinccsontot, 20 dkg megtisztított keszeget, 2-3 db törpeharcsát tegyünk egy bográcsba.
Öntsük fel 3 liter vízzel, majd 3 evőkanál fűszerpaprikát, egy teáskanál erőspaprikakrémet és egy teáskanál törött borsot is adjunk hozzá. 20 percig főzzük, majd passzírozzuk át. Ezzel az alaplé elkészült. Újra forraljuk fel a levet, majd adjunk hozzá 25 dkg haltejet és 35 dkg harcsafilét. Pár perc után kivesszük a halszeleteket és a haltejet és botmixer segítségével kevés lét hozzáadva pürésítjük. A krémet visszaöntjük a bográcsba és tovább forraljuk. Az elkészült krémhalászlébe tálaláskor belefőzzük személyenként egy szép szelet harcsafilét és haltejet. Tálaláskor pár csepp citromlével pikánssá tesszük.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: tvpaprika.hu