Bodrogi Gyula – krémhalászléje

Bodrogi Gyula – krémhalászléje

HOZZÁVALÓK – egy bogrács 8 adag

  • 10 dkg libazsír
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 pontyfej
  • 20 dkg harcsa gerinccsont
  • 20 dkg megtisztított keszeg
  • 2-3 törpeharcsa
  • fűszerpaprika, paprikakrém, őrölt bors
  • 25 dkg haltej
  • 35 dkg harcsafilé
  • szem élyenként 1 szelet harcsafilé
  • fél citrom

60-120 perc

 

Az alaplé késztéséhez a bográcsba teszünk 10 dkg libazsírt, három fej félkörre vágott vöröshagymát, két darab kicsumázott paprikát és két paradicsomot. Ezután jöhetnek a halak. Egy pontyfejet, 20 dkg harcsa gerinccsontot, 20 dkg megtisztított keszeget, 2-3 db törpeharcsát tegyünk egy bográcsba.

Bodrogi_Gyula-kremhalaszle-karacsony

Öntsük fel 3 liter vízzel, majd 3 evőkanál fűszerpaprikát, egy teáskanál erőspaprikakrémet és egy teáskanál törött borsot is adjunk hozzá. 20 percig főzzük, majd passzírozzuk át. Ezzel az alaplé elkészült. Újra forraljuk fel a levet, majd adjunk hozzá 25 dkg haltejet és 35 dkg harcsafilét. Pár perc után kivesszük a halszeleteket és a haltejet és botmixer segítségével kevés lét hozzáadva pürésítjük. A krémet visszaöntjük a bográcsba és tovább forraljuk. Az elkészült krémhalászlébe tálaláskor belefőzzük személyenként egy szép szelet harcsafilét és haltejet. Tálaláskor pár csepp citromlével pikánssá tesszük.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: tvpaprika.hu