Bocadillo spanyol tortillával, recept
Hozzávalók 4-6 személy részére:
A spanyolt tortillához:
- 60 dkg krumpli
- 6 tojás
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- Só, bors
A szendvicshez:
- 2 friss bagett
- 10 dkg serrano sonka (vagy más szárított sonka)
- 2 érett paradicsom
Elkészítés:
Megsütjük a spanyol tortillát, ami egy krumplis tojáslepény. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk és 120-130 fokos olajban addig sütjük (az alacsony hőmérséklet miatt ez inkább fő, mint sül), míg éppen egy kis színt nem kap. A krumplit lecsepegtetjük és félretesszük. Közben egy serpenyőben 3 evőkanál olajon puhára pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Felverjük a tojásokat és jó alaposan sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az elősütött krumplit és a párolt hagymát is. Az egészet óvatosan összeforgatjuk és kevés olajjal meglocsolt, tapadásmentes serpenyőben öntjük. Alacsony lángon, fedő alatt addig sütjük, míg a lepény teteje is megszilárdul. Ekkor a serpenyőre tányért helyezünk, kiborítjuk a lepényt és a megsült felével felfelé visszahelyezzük a serpenyőbe, hogy a másik fele is készre süljön. Ha kész, félretesszük kihűlni.
Míg a tortilla sül, a paradicsomokat egy reszelő durva oldalán lereszeljük és kevés sóval összekeverjük. Jöhet az összeállítás: hosszában félbe vágjuk a friss bagetteket, megkenjük a lereszelt paradicsommal, ráültetünk egy darabot a tortillából és lefedjük egy vékony szelet serrano sonkával. Nagyon egyszerű szendvics, de isteni finom!
Forrás: streetkitchen.blog.hu