Blini vörös kaviárral

HOZZÁVALÓK 4 fő
- 1 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 db tojás
- 5 dkg vaj
- 4 dl tejföl
- 1 üveg vörös kaviár
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 5 dkg snidling
- 2 db citrom
- petrezselyem
- cukor
30-60 perc
Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a kovásszal. Az így készült sűrűbb palacsintatésztát meleg helyen megkelesztjük. A tésztából közepesen forró serpenyőben kis kör alakú – kb. 8 centi átmérőjű – vastag bliniket sütünk. Az első blinit a tányér közepére helyezzük. Megkenjük lazackaviárral, meghintjük finomra vágott vörös- és lilahagymával. Erre helyezzük a következő tésztalapocskát, amire szintén kaviár és hagyma kerül. A harmadik blinire már csak kaviár kerül. A tányérra tejfölt csepegtetünk, és a kis tornyokat citromcikkekkel és apró hagymahalmokkal kínáljuk.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: tvpaprika.hu