Blini vörös kaviárral

 Blini vörös kaviárral

HOZZÁVALÓK 4 fő

  • 1 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 1 üveg vörös kaviár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 dkg snidling
  • 2 db citrom
  • petrezselyem
  • cukor

30-60 perc

blini-voros-kaviar-caviar-red
Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a kovásszal. Az így készült sűrűbb palacsintatésztát meleg helyen megkelesztjük. A tésztából közepesen forró serpenyőben kis kör alakú – kb. 8 centi átmérőjű – vastag bliniket sütünk. Az első blinit a tányér közepére helyezzük. Megkenjük lazackaviárral, meghintjük finomra vágott vörös- és lilahagymával. Erre helyezzük a következő tésztalapocskát, amire szintén kaviár és hagyma kerül. A harmadik blinire már csak kaviár kerül. A tányérra tejfölt csepegtetünk, és a kis tornyokat citromcikkekkel és apró hagymahalmokkal kínáljuk.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: tvpaprika.hu