2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Birsalmaszószos francia toast, recept

Birsalmaszószos francia toast, recept

 

A birsalma végre megérett, és sok helyen kapható, sőt van még szilva is, így mindenki varázsolhat ilyen reggelit magának. Azért javaslom a korai időpontot ehhez a french toasthoz, mert a kalóriatartalma nem csekély, így érdemes bőséges reggeliként számolni vele, ami után csak saláta ebéd jöhet majd szóba, de nem is kívánunk nagyon mást.

Van már itt a blogon két másik reggeli toast, az egyik  tiramisus, a másik epres, és még rendkívül sok lehetőség van ebben a french toastban, csak jól körbe kell nézni otthon, és felhasználni ami van. Nekem szilva és birsalma csücsült itthon , így lett ebből szombati reggeli.

 

A Birsalmaszószos fancia toast Hozzávalói:

  • 4 szelet szikkadt kalács
  • 3 tojás
  • 3 ek tejszín
  • 1 vaníliás cukor
  • 250 g mascarpone
  • a sütéshez vaj

A gyümölcs szószhoz:

  • 1 birsalma
  • 4 szilva
  • 1 szelet citrom
  • 3 szegfűszeg
  • 1 darab fahéj
  • méz kb. 3 ek

A Birsalmaszószos francia toast elkészítése:

  1. A szószhoz a gyümölcsöket kockára vágjuk, és a fűszerekkel forrni rakjuk annyi vízzel, ami ellepi. Ha puhára főtt a birs, szedjük ki a fűszereket, és turmixoljuk össze.
  2. A tojásokat a tejszínnel, cukorral verjük fel, és a kalácsokat mártsuk bele mindkét felével, mafd kevés vajon süssük meg.
  3. A kalácsokra tegyünk mascarponét, és öntsük le a gyümölcs szósszal. Ha az összhatás nem megfelelően édes, szórjuk meg fahéjas porcukorral.
  4. A szósz kellően sűrű lesz, mert a birsalma pectin tartalma igen magas. Gondoljunk csak a birsalmasajtra.

 

Készítettem egy desszertnek, nem pedig reggelinek tálalt változatot is, ami kis adag, inkább falat, és a sorrend is más, a szósz került alulra, a toast rá, végül a mascarpone, amit cukorral megszórtam. Egészen más arcát mutatta

forrás: kajapiazongora

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Birsalmasajtos ricottás kuglóf
Birsalmasajtos ricottás kuglóf, recept

  A látszat csal. Ez tényleg kuglóf, csak kerek formában sütöttem. Olyan csodásan passzol a birsalmasajttal, hogy nem is értem...

Close