Bikali nyársas pecsenye, recept

A Bikali nyársas pecsenye HOZZÁVALÓI 3-4 fő
- 10 dkg szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 db sertésszűz
- 1 ek szecsuani bors
- só
- 4 db paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
30-60 perc
10 dkg kockára vágott szalonnát vas serpenyőbe tesszük és elkezdünk pirítani gyakori kavargatás mellett. Hozzáadunk egy fej nagyobb kockára vágott vöröshagymát. Ezután szintén nagyobbakra vágott 10 dkg füstölt kolbászt is a serpenyőbe teszünk. A sertésszüzet szeletekre vágunk, megszórjuk egy evőkanál szecsuani borssal és sóval az ízes zsírban sütni kezdjük az oldalával lefelé fordítva.
Ahhoz, hogy megpárolódjon a hús, hozzá kell adnunk négy kockára vágott paradicsomot majd négy gerezd fokhagymát is. 15 percig sütjük. Majd a húsokat kivesszük egy tálba. A zöldségeket pedig az edényben hagyjuk. Nyársra húzzuk a kolbászt és a sertés pecsenyéket is. Egy csomag petrezselymet apróra vágunk és hozzátesszük a paradicsomos raguhoz. Tálalásnál erre helyezzük a nyársakat.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu