Bécsi linzertorta

 Bécsi linzertorta

HOZZÁVALÓK 4 fő

  • 22 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg darált keksz
  • 18,7 dkg teavaj
  • 17,5 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl rum
  • 3 dkg durva dió
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 dl baracklekvár

30-60 perc
A vajat, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk.

becsi-linzertorta

Hozzáadjuk a darált diót, a darált kekszet, a tojásokat, tejet, lisztet, a rumot, a durvára tört diót és a sütőport. Mixer segítségével az alapanyagokat összedolgozzuk. A masszát egy kivajazott, darált keksszel meghintet tortaformába öntjük, a tetejét pedig baracklekvárral megkenjük Előmelegített sütőben 160°C fokon készre sütjük. A felszeletelt tortát friss barackkal tálaljuk.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprik.hu