Bécsi linzertorta
HOZZÁVALÓK 4 fő
- 22 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 30 dkg darált keksz
- 18,7 dkg teavaj
- 17,5 dkg porcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 0,5 dl rum
- 3 dkg durva dió
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 dl baracklekvár
30-60 perc
A vajat, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk.
Hozzáadjuk a darált diót, a darált kekszet, a tojásokat, tejet, lisztet, a rumot, a durvára tört diót és a sütőport. Mixer segítségével az alapanyagokat összedolgozzuk. A masszát egy kivajazott, darált keksszel meghintet tortaformába öntjük, a tetejét pedig baracklekvárral megkenjük Előmelegített sütőben 160°C fokon készre sütjük. A felszeletelt tortát friss barackkal tálaljuk.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprik.hu