Batyus csirkecombfilé vele sült zöldségekkel és római saláta kétféle öntettel
Hozzávalók
» Batyus csirkecomb filé vele sült zöldségekkel:
» 6 db csirke felsőcomb
» só
» bors
» bazsalikom
» kakukkfű
» 1 dl fehérbor
» olívaolaj
» 1 db sárgarépa
» 2 szárzeller
» 2 db krumpli
» 1 fürt koktélparadicsom
» 1 csokor petrezselyem
» Római saláta kétféle öntettel:
» 1 fej római saláta
» 3 szál újhagyma
» cukor
» só
» fehérborecet
» víz
» magos mustár
» olívaolaj
» bors
» 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Batyus csirkecombfilé vele sült zöldségekkel
A combfiléket sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a tépkedett kakukkfűvel és bazsalikommal. Meglocsoljuk a fehérborral és az olívaolajjal, majd az egészet jó összeforgatjuk. 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
A megtisztított sárgarépát, krumplit és a szárzellert nagyobb karikákra vágjuk majd egy tálba tesszük a koktélparadicsomokkal, aprított petrezselyemmel együtt. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Ezt is összeforgatjuk.
A dupla réteg alufóliába alulra rakunk a vegyes zöldségből, majd betakarjuk a combfilékkel. A fólia széleit felhatjuk és úgy összezárjuk, hogy lehetőleg minden gőz a batyun belül maradjon. A batyut egy hőálló tálba tesszük. 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük.
Római saláta kétféle öntettel
A salátát leveleire szedjük.
A klasszikus öntethez a cukrot, sót és ecetet elkeverjük hideg vízzel.
A második változathoz a magos mustárt, csipet sóval és kevés borecettel elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olívaolajat. Csipet cukrot is elkeverünk benne, végül beleszórjuk a felkarikázott újhagymát és az aprított petrezselymet is. Borsozzuk.
A dresszinget mindig közvetlenül tálalás előtt tegyük a salátára, hogy ne fonnyadjanak meg a levelek.
Az elkészült batyus csirkét friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
Forrás: izeselet.hu