Baszk csirke

Baszk csirke

Hozzávalók

» 15 dkg chorizo (paprikás kolbász)
» 6 csirkecomb
» 1 kaliforniai paprika
» 1 fej lila hagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 2 nagy ág kakukkfű
» 1 kis doboz koktélparadicsom
» 2 dl száraz fehérbor
» friss bazsalikom
» olívaolaj
» édes nemes fűszerpaprika
» só
» bors
» kenyér

Elkészítés

Baszk-csirke-es-pintxo

A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőbe tesszük, átsütjük. A csirkecombokat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a kolbász kisült zsírján néhány percig pirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A helyére beledobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, paprikát és felöntjük a fehérborral, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet és a félbevágott paradicsomokat is. Pár perc forralás után visszatesszük a csirkecombokat és a kolbászokat, és körülbelül fél órán át főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A legvégén paprikával fűszerezzük.

Forrás: izeselet.hu