Barackkrémleves házi őszibarackbefőttből

Hozzávalók az őszibarackkrém-leveshez:
- 0,5 kg házi őszíbarack befőtt (ha ez nincs, jó a konzerves is)
- 2,5 dl víz
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- szegfűszeg
- fahéj
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
Őszibarackkrém-leves elkészítése:
A felezett barackokból kettőt félreteszünk, a többit a befőtt levével, a vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a teatojásba tett fahéjjal és szegfűszeggel forrásig főzzük. Ha felforrt, összeturmixoljuk, majd tejszínnel és liszttel behabarjuk, és lassú tűzön újra felforraljuk. A félretett barackokat apró kockákra vágjuk, és beletesszük a levesbe. A teatojást is benne hagyjuk a levesben még egy ideig. A krémlevest hidegen tálaljuk.