2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Bánh xéo –  Vietnámi sós palacsinta

Bánh xéo – Vietnámi sós palacsinta

Story Highlights

  • Ezek a szupervagány vietnámi palacsinták rizslisztből és kókusztejjel készülnek, így glutén-, és laktózmentesek is egyben! És milyen jól néznek ki!! És milyen finomak!! 0% kompromisszum, 100% élvezet!
A palacsintához:
  • 200 g rizsliszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 400 ml zsíros kókusztej

A töltelékhez:

  • 3 evőkanál szezámmag-olaj
  • 100 g shitake gomba (ha nincs, akkor sima csiperke is megteszi)
  • 1 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék mungóbab-csíra
  • 1 fél lime
  • 1 teáskanál barnacukor
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 kis csokor koriander

Vietnámi sós palacsinta

1. A rizslisztet egy keverőtálba öntjük, hozzádobjuk a tojást, a sót és a kurkumát.

2. A kókusztejet több részletben hozzákeverjük a liszthez, ügyelve arra, hogy teljesen csomómentesre legyen keverve egy habverővel. Félretesszük.

3. Tűzforró serpenyőbe öntjük a szezámolajat és rádobjuk a gombát. Intenzíven lepirítjuk anélkül, hogy megsóznánk.

4. Gyufaszál vékonyságúra (julienne) szeleteljük a sárgarépát és ezt, valamint a vékony szeletekre vágott fokhagymát is a gombához dobjuk. Jöhet hozzá a mungóbab-csíra, a barnacukor,a lime kifacsart leve, a szójaszósz és a koriander finomra vágott szára is. Az egészet gyorsan összeforgatjuk és átpirítjuk.

5. Az időközben kicsit sűrűsödött tésztához adunk annyi vizet, hogy egy hagyományos palacsinta-tészta állagot kapjunk (kb. 1 dl) és jól összekeverjük.

6. A tésztából hagyományos módon kis palacsintákat sütünk (ha rengeteg apró lyuk keletkezik a tésztán, nem kell beparázni, mert az így normális).

7. Tálalásnál a palacsintákba pakoljuk a gombás tölteléket, meglocsoljuk egy kis szezámolajjal, lime levével és meghintjük durvára vágott korianderrel. Forrón meg is esszük.

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Házi bagel posírozott körtével és erdei sonkával

A Házi bagel Hozzávalói 6 db bagelhez: 50 dkg liszt 10 g friss élesztő 280 ml kézmeleg víz 1 evőkanál...

Close