Banános rolád, recept

Banános rolád, recept

 

A Banános rolád hozzávalói a tésztához:

  • 5 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 1,5 ek kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2,5 ek liszt

A töltelékhez:

  • 1,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 banán

Banános rolád

Előmelegítjük a sütőt 180-200 fokra. Egy tepsibe sütőpapírt fektetünk és félretesszük.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját és azokkal is verjük még egy kicsit. Jöhet a szódabikarbóna, liszt, kakaópor, ezeket óvatosan fakanállal belekeverjük. A tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk és kb 20-30 percig sütjük. Közben előkészítünk egy tiszta konyharuhát, liszttel megszórjuk és amikor megsült a süti, akkor erre borítjuk. Levesszük a sütőpapírt, és azonnal feltekerjük 3-4-szer, majd feltekerve hagyjuk kihűlni.
Addig elkészítjük a tölteléket: a lisztet, a vaníliás cukrot először csak annyi tejjel amennyit felvesz simára keverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a többi tejet, és az egészet sűrű masszává felfőzzük. Gyakran kevergetve hagyjuk kihűlni.
A vajat a cukorral habosra keverjük, és kanalanként a kihűlt masszához adjuk, és vele habosra keverjük.
Ha minden kihűlt, akkor a tésztatekercset kigöngyölítjük, és a krém kb háromnegyedét rásimítjuk.
Az így kapott krém kb. ¾ részét rásimítjuk a kigöngyölt tekercsre. Két banán végét levágjuk – nyilván megpucolva – és a krémre helyezzük, majd ha minden megvan, akkor feltekerjük megint a tésztát. A megmaradt krémmel bekenjük a tekercset kívülről, és díszítésként villával hullámos barázdákat húzogatunk bele. Fél napig hűvös helyen tartjuk – ha bírjuk.

 

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu