banános-mogyoróvajas falat étcsokiba mártva, recept

banános-mogyoróvajas falat étcsokiba mártva, recept

Ha nincs mit nassolnod, készíts isteni banános-mogyoróvajas falatokat, étcsokiba mártva!

El tudsz képzelni jobb dolgot, mint a banán, a mogyoróvaj és a csoki találkozása?

Diétásnak ugyan nem neveznénk, egészségesnek viszont igen ezeket az isteni falatokat: a banán szuper káliumforrás, a mogyoróvajjal kiegészülve igazi energiabomba, na és itt van még az étcsoki is, ami pedig nagyszerű antioxidáns. Ha nincs otthon nassolnivaló, ebből a három hozzávalóból viszont akad, akkor máris láss neki ezeknek a mennyei, mogyoróvajjal töltött, étcsokiba mártott banánszendvicseknek!

A banános-mogyoróvajas falat étcsokiba mártvaHozzávalói:6 személyre

  • 3 nagyobb banán
  • fél csésze mogyoróvaj
  • fél csésze étcsoki chips
  • 1 ek. kókuszolaj

Elkészítés:

Karikázd fel a banánokat, kend meg őket mogyoróvajjal, majd illeszd össze belőlük a szendvicseket. Szúrj mindegyikbe fogpiszkálót, és egy órára tedd őket hűtőbe dermedni.
Az egy óra leteltével olvaszd fel a csokit egy kis kókuszolaj segítségével! Ebben mártsd meg félig a banános falatokat, majd ismét tedd őket hűtőbe egy órára. Már el is készültél ezzel a mennyei édességgel, amit élvezhetsz azonnal, vagy hűtőben, légmentes tárolóban 2 hétig is tarthatsz!

banános-mogyoróvajas falatokat, étcsokiba mártva

forrás: nlcafe