Banános csokitorta, recept

A Banános csokitorta Hozzávalói, egy 18 cm átmérőjű tortaformához:
Az alaptésztához: (ennek a mennyiségnek a felére lesz szükség, a többiből süthetünk kekszet, vagy megismételhetjük pár nap múlva ugyanezt:)
- 150 g vaj
- 90 g porcukor
- 1 db tojás
- 265 g liszt
- 15 g cukrozatlan kakaópor
- 2 db banán
- 75 ml habtejszín
- 60 g étcsokoládé
- 15 g vaj
- 10 g porcukor
1. Elkészítjük a tésztát: A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a kakaóport és összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órára.
2. Ha letelt az idő, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk a tészta felét (a másik felét visszatesszük a hűtőbe és majd jól kitaláljuk, mit csináljunk belőle.
3. A tortaformát kivajazzuk és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
4. A kinyújtott tésztát a sütőformába helyezzük úgy, hogy minden oldalon 3-4 cm-es pereme legyen. (Ha nem sikerül szépen kinyújtani a tésztát, akkor sincs baj, kézzel nyugodtan igazíthatunk rajta, belenyomkodhatjuk a formába.) Megszurkáljuk a tészta alját villával és sütőpapírt helyezünk rá, amire ráöntünk 1-2 bögre száraz babot, kerámia pitesúlyt, vagy lencsét, hogy lenyomja a tésztát és a sütőben ne tudjon felpúposodni. (vakon sütjük)
5. Sütőbe toljuk és 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a nehezéket és a tésztára helyezett sütőpapírt és további 5 percig sütjük a tésztát. Ha kész, félretesszük hűlni.
6. Közben elkészítjük a tölteléket: közepes lángon felmelegítjük a tejszínt, majd lehúzzuk a tűzhelyről és beletördeljük az étcsokoládét, hozzáadjuk a porcukrot és addig kevergetjük, míg a csoki teljesen fel nem olvad. Ha elolvadt, hozzáadjuk a felkockázott vajat és simára keverjük. A banánokat felszeleteljük.
7. Ha a tészta teljesen kihűlt, ráfektetjük szépen sorban a banánszeleteket, akár két sorban is, és rákanalazzuk a csokikrémet. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy megdermedjen és szépen szeletelhető legyen.
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu