Banános cheesecake, recept
A Banános cheesecake Hozzávalói, egy 18 cm átmérőjű tortaformához:
- 100 g csokis zabkeksz
- 40 g vaj
- 2 nagyobb tojás
- 100 g porcukor
- 1 tojássárgája
- 250 g krémsajt
- 120 g banán (kb. 1 db)
- 5 g kukoricakeményítő
- 1 db tojás
- 150 g tejföl
- 1 evőkanál limelé
- 1 lime reszelt héja
1. A zabkekszet aprítógépben ledaráljuk, az olvasztott vajat hozzáadjuk és egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába egyengetjük és 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. De lehet akár 15 is.
2. Közben a (2 db+1 sárgája) tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a krémsajtot, a villával szétnyomkodott banánt és a keményítőt. Alaposan összekeverjük, majd ráöntjük az elősütött kekszes alapra. A ráöntés legyen inkább rákanalazás, én ugyanis az eredeti recept szerint írtak szerint 5-8 percig sütöttem az alapot, ami kevés volt, és amikor ráöntöttem a krémet, akkor az szépen szétnyomta a még át nem sült alapot, szóval azt mondom, hogy süssétek az alapot legalább 10 percig és utána is csak óvatosan, kanalazva adagoljátok rá a krémet. 180 fokon sütjük 10 percig, majd 150 fokon sütjük további 25 percig.
3. Közben a tejfölt kikeverjük a tojással, a lime héjával és levével és ha lejárt a 25 perc is, akkor óvatosan a szilárdulásnak induló krémre kanalazzuk. Így sütjük még további 15 percig, majd elzárjuk a sütőt és hagyjuk teljesen kihűlni.
És innen üzenem minden Kitchen Aid után ácsingozó kispajtásnak, hogy igen, a Kitchen Aid tényleg pont olyan klassz, mint amilyennek képzelitek. Olyan szuper munkatárs a konyhában, amilyenről mindig is álmodoztatok. Már ha vannak ilyen álmaitok:)
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu