Banános cheesecake, recept

Banános cheesecake, recept

A Banános cheesecake Hozzávalói, egy  18 cm átmérőjű tortaformához:

  • 100 g csokis zabkeksz
  • 40 g vaj
  • 2 nagyobb tojás
  • 100 g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 250 g krémsajt
  • 120 g banán (kb. 1 db)
  • 5 g kukoricakeményítő
  • 1 db tojás
  • 150 g tejföl
  • 1 evőkanál limelé
  • 1 lime reszelt héja

 

Banános cheesecake

1. A zabkekszet aprítógépben ledaráljuk, az olvasztott vajat hozzáadjuk és egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába egyengetjük és 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. De lehet akár 15 is.

2. Közben a (2 db+1 sárgája) tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a krémsajtot, a villával szétnyomkodott banánt és a keményítőt. Alaposan összekeverjük, majd ráöntjük az elősütött kekszes alapra. A ráöntés legyen inkább rákanalazás, én ugyanis az eredeti recept szerint írtak szerint 5-8 percig sütöttem az alapot, ami kevés volt, és amikor ráöntöttem a krémet, akkor az szépen szétnyomta a még át nem sült alapot, szóval azt mondom, hogy süssétek az alapot legalább 10 percig és utána is csak óvatosan, kanalazva adagoljátok rá a krémet. 180 fokon sütjük 10 percig, majd 150 fokon sütjük további 25 percig.

3. Közben a tejfölt kikeverjük a tojással, a lime héjával és levével és ha lejárt a 25 perc is, akkor óvatosan a szilárdulásnak induló krémre kanalazzuk. Így sütjük még további 15 percig, majd elzárjuk a sütőt és hagyjuk teljesen kihűlni.

 

És innen üzenem minden Kitchen Aid után ácsingozó kispajtásnak, hogy igen, a Kitchen Aid tényleg pont olyan klassz, mint amilyennek képzelitek. Olyan szuper munkatárs a konyhában, amilyenről mindig is álmodoztatok. Már ha vannak ilyen álmaitok:)

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu