Banános brownie – Ami még az alakunkat is kíméli
Hozzávalók:
- 120 g étcsoki (összetördelve)
- 80 g hajdina liszt
- 80 g cukornak megfelelő édesítőszer
- 40 g tejpor
- 40 g cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- fél teáskanál szódapor
- 2 csipet só
- 2 tojás fehérje (enyhén felverve)
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 nagy banán (felszeletelve)
- Porcukor (elhagyható)
- fél kg eper (elhagyható)
- tejszínhab (elhagyható)
Elkészítése:
Egy nagy keverőtálban összekeverjük a csokit, a lisztet, az édesítőt, a tejport, a kakaóport, a fahéjat, a sütőport, a szódaport és a sót.
Egy másik keverőtálban összekeverjük a tojások fehérjét a tejföllel és a vanília aromával, majd az előbbi keverékhez adjuk. Simára keverjük a masszát.
Egy 20 cm-es átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a masszát. A tetejére sorakoztassuk a banán karikákat.
180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a süti szélei már kezdenek elválni a formától. 30 percig hagyjuk egy picit hűlni, de még melegen tálaljuk.
Ízlés szerint díszíthetjük porcukorral, eperrel vagy tejszínhabbal. (12 adag)
Forrás: ketkes.com