2022. január 09.

Select your Top Menu from wp menus
Bakonyi betyárleves

Bakonyi betyárleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúcomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg erdei gomba
  • 20 dkg leveszöldség
  • 15 dkg hagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 csomó kapor
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csapott ek paprika
  • 1 csapott ek só, késhegynyi bors

 

bakonyi-betyarleves1

Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát megpirítom, hozzáadom az apróra vágott hagymát, pár percig pirítom, majd hozzáadom a 2×2 centis kockákra vágott húst. Sózom, borsozom és félpuhára párolom. Utána hozzáadom a kockákra vágott leveszöldséget és tovább főzöm. Mikor megpuhult, hozzáadom a felkockázot gombát, paprikával fűszerezem és belekeverem a tejfölt. A végén hozzáadom az apróra vágott kaprot. Hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát és paradicsomot.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Igazi Lakodalmas Töltött Káposzta

A recept hozzávalói ( személyre) 30 dkg füstölt csülök 30 dkg sertéscsülök 10 dkg füstölt szalonna 4 gerezd fokhagyma 1...

Close