Bajor húsgombócok

HOZZÁVALÓK 4 személyre
- 1 db zsemle
- 30 dkg darált marhahús
- 30 dkg darált sertés lapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag petrezselyem
- 1 db tojás
- 1 db citrom
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 8 dl liter húsalaplé
- 2 evőkanál capri bogyó
- 3-4 db édes csemege uborka
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- szerecsendió
30-60 perc
Egy vízbe áztatott zsemlét összedolgozunk 30-30 dkg darált marha és sertés hússal, majd hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Finomra vágott vöröshagymát,reszelt citromhéjat és 1 csokor vágott petrezselymet teszünk hozzá, majd gombócokat formázunk belőle. 5 dkg vajban megpirítunk 5 dkg lisztet és fokozatosan kevergetve felöntjük 8 dl húsalaplével. A gombócokat ebben a mártásban főzzük 15-20 percig. A gombócokat félretesszük, beleforralunk 3-4 vékony csíkokra vágott csemege uborkát. Hozzáadunk 2 ek capri bogyót és 2 dl tejszínnel beforraljuk.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu