Baconös tepsis krumpli, recept

A burgonya alapvető élelmiszernek számít világszerte, el sem tudnánk képzelni nélküle a mindennapjainkat. Legyen ebéd, vacsora, egy kis snack, ünnep- vagy hétköznap, ott van a tányérunkon valamilyen formában. Számtalan fogás alapját képezi, de a sült krumpli a kedvenc. Olcsó és igen változatosan tálalható.
A Baconös tepsis krumpli Hozzávalói:
- 50 dkg krumpli
- 15 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- olaj
- só, bors
A krumplikat főzzük elő, félkeméynre. A bacont kockázzuk fel, a hagymát is vágjuk apró kockákra, a fokhagymát pedig egészen apróra.
A bacont pirítsuk meg jó ropogósra az olajon, majd pirítsuk hozzá a hagymát és a fokhagymát is. A krumplit házmozzuk meg, vágjuk kockára, és keverjük hozzá. Ezt aztán tegyük egy tepsibe, fűszerezzük meg, öntsük fel a tejszínnel, majd letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 30 percig. Végül vegyük le a fedést, és hagyjuk, hogy a teteje megpiruljon.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Anna.hu