Ázsiai szezámolajos krumplisaláta szójás csirkenyárssal

Ázsiai szezámolajos krumplisaláta szójás csirkenyárssal

Hozzávalók 2 fő részére:

A krumplisalátához:

  • 0,5 kg ‘A’ típusú burgonya
  • 4 evőkanál rizsecet
  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál chili pehely
  • 1 mokkáskanál fehérbors

A csirkenyárshoz:

  • 10 dkg natúr földimogyoró
  • 1 kis csokor snidling
  • 2 evőkanál szezámolaj a csirkére
  • 40 dkg csirkemell filé 1-1,5 cm-es kockára vágva
  • Őrölt feketebors és szerecsendió, ízlés szerint
  • 1 dl sötét szójaszósz
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál étolaj a sütéshez

azsiai-szezámolajos-krumplisaláta-szójás-csirkenyarssal2
Elkészítjük a krumplisalátát. A krumplit megpucoljuk és julienne-re vágjuk. Átmossuk hideg vízzel és lobogó forró vízben 3 percig főzzük, villámgyorsan leszűrjük és jéghideg vízben azonnal lehűtjük. Ez a blansírozás. A krumplit belenyomatjuk egy tálba és rizsecettel, pirított szezámmag-olajjal és sóval ízesítjük. Adunk még hozzá egy kis őrölt fehérborsot és egy dózis chilipelyhet, hogy azért csípjen is. Az egészet összeforgatjuk és félretesszük.

azsiai-szezámolajos-krumplisaláta-szójás-csirkenyarssal1

A natúr földimogyorót felaprítjuk és egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A snidlinget apróra vágjuk. A csirkemell kockákat szezámolajjal, borssal és szerecsendióval ízesítjük, összeforgatjuk és nyársra tűzzük (adagonként 2 nyársat készítünk). Felhevített serpenyőben 2 evőkanál étolajat hevítünk, beledobjuk a nyársakat és minden oldalukon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt és a mézet, amiket 2-3 perc alatt hagyunk kicsit besűrűsödni és karamelizálódni. A nyársakat jó alaposan átforgatjuk az így kialakult mártásban, majd a nyársak felét rögtön megforgatjuk pirított földimogyoróban, a többit pedig snidlingben. Tányérra halmozzuk a szezámolajos krumplisalátát, és ráhelyezünk egy-egy mogyorós és snidlinges nyársat. Kész!