2020. november 08.

Select your Top Menu from wp menus
Az ünnepi időszak nagy kedvence – Mennyei, omlós HÓKIFLI egyszerűen

Az ünnepi időszak nagy kedvence – Mennyei, omlós HÓKIFLI egyszerűen

Story Highlights

  • Ha így készíted a hókiflit, nem kell karácsony előtt próbasütéssel tölteni az időt.

 

Bár kifejezetten jót tesz neki, ha egy-két napot áll, ne legyenek hiú ábrándjaink: ha karácsony előtt készítjük, akkor szinte biztos, hogy az ünnepre már nem marad egy darab sem. Annyira kiflifüggővé tesz, hogy egyszerűen képtelenség abbahagyni a majszolását. Ez a recept Kárai Dávid ízHUSZÁR első szakácskönyvében is megtalálható.

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 350 g liszt
  • 85 g porcukor
  • 250 g hideg vaj
  • 120 g darált vagy aprított dió
  • 20 g porcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 csipet só

Elkészítés: 45 perc, pihentetés: 1 óra, sütés: 15 perc

Elkészítés:

A lisztet a porcukorral együtt szitáld egy keverőtálba. Add hozzá a csipet sót és a darált vagy nagyon apróra vágott diót. Mehet hozzá a kockára vágott, hideg vaj, az egészet jó alaposan morzsold, majd gyúrd össze. Csomagold fóliába a tésztát, és tedd a hűtőbe egy órára.

A pihentetés után csipkedj le diónyi darabokat, egyesével hengergesd meg őket a két tenyered között, formázz belőlük patkót, és az így elkészített kifliket tedd sütőpapírral bélelt tepsire. 175 fokon 12-15 percig süsd őket, csak addig, amíg az aljuk barnulni nem kezd, de ha megnyomkodod, a tetejük még kicsit puha. Rögtön vedd ki a süteményeket, és tedd félre hűlni. A vaníliarudat vágd ketté, kapard ki a magjait, keverd el a porcukorban, és az egészet szitáld rá a még langyos kiflikre.
Kulináris bakancslista: 50 édesség, amit el kell készítened

omlos-friss-hokifli-karacsony
Ha konyhatündér barátodnak vagy családtagodnak keresel karácsonyi ajándékot, akkor Kárai Dávid ízHUSZÁR első szakácskönyve tökéletes megoldás. A kötet olyan desszerteket tartalmaz, amelyeket egy konyhában valamennyire is járatos szakácsnak el kell készítenie legalább egyszer az életben.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts