AZ OROSZOK TÓCSNIJA, recept

AZ OROSZOK TÓCSNIJA, recept

 

Cékla, vodka, szoljanka, borscs, pelmenyi, csak hogy a kedvenceimet említsem.
A céklás tócsni (cékla latkesz) eredetileg sok krumplival, és kevesebb céklával készül, és a módosabbak tettek rá heringet is, vagy néha kaviárt, de előfordult, hogy savanyított gomba landolt a tetején.
Én viszont annyira, de annyira szeretem sülve a céklát, hogy a krumplit el szoktam hagyni. Ami viszont soha nem maradhat el belőle, az a kapribogyó. Akkor se hagyjátok ki, ha nem szeretitek
A tetejére nagyon illik a hagyma, a csemegeuborka, vagy még inkább a kovászos, a mustár, a tejföl, és persze mindenféle savanyított vagy füstölt hal.
Nagyon szépen lehet tálalni, úgyhogy akár vendégeket is hívhattok rá. Egy teljesen jégbehűtött vodka pedig tényleg illik hozzá!

ororsz-cekla-tocsni-lepcsanka-lapcsanka
Hozzávalók:

  • 4 közepes cékla, lereszelve
  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1/3 tasak sütőpor
  • 1 kis üveg kapri, lecsepegtetve, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

A tetejére:
hagyma, csemegeuborka, kapri, mustár vagy tejföl, vagy ami jól esik. Na és persze sok-sok kapor annak aki szereti.

Mindent összekeverünk, forró olajban egy-egy kanálnyi mennyiséget sütünk oldalanként 2-3 percig.
Forrón tálaljuk!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu