2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Az igazi juhtúrós Sztrapacska, recept

Az igazi juhtúrós Sztrapacska, recept

Szlovákiai síelések elmaradhatatlan vacsorája, itthoni elkészítése azonban mindeddig váratott magára. Nagyon jól sikerült, bár a főzés során időnként válogatott szidalmakkal illettem mind saját magamat, mind az egész világot… Utólag nézve azonban azt gondolom, hogy igazából csak a recepthez képesti dupla mennyiséggel volt a gond, egyébként annyira nem ördöngősség.

Az igazi juhtúrós Sztrapacska hozzávaói:

  • 0.5 kg krumpli
  • 1 tojás
  • 25 dkg liszt

 

  • 10-15 dkg füstölt szalonna
  • 12.5 dkg juhtúró
  • 1-2 dl tejföl

Az igazi juhtúrós Sztrapacska elkészítése:

  1. 0.5 kg krumplit hámozzunk  meg és reszeljünk le. Nem egy élmény ez a művelet, de ha keveset tökölünk és méltatlankodunk, hanem inkább csináljuk, akkor megvan azért elég gyorsan.
  2. Nyomkodjuk ki a levét, majd adjunk hozzá 1 tojást, 25 dkg lisztet, sót, valamint annyi vizet, hogy a sima nokedlinél valamivel keményebb tésztát kapjunk.  Ne kérdezzétek, miért kell kicsavarni, ha utána úgyis vizet teszünk hozzá, de nem mertem eltekinteni ettől a művelettől, mert  több receptben is a lelkemre kötötték…
  3. Szaggassuk forrásban lévő vízbe és kicsit hosszabb ideig főzzük, mint a nokedlit, hogy a krumpli is megfőjön benne. Azt is a lelkemre kötötték, hogy leszűrés után ne öblítsük le, de annyira gázul nézett ki, hogy én azért csak megtettem és szerintem jót tett neki. Ezután zuttyantsuk a közben elkészített “mártásba”. Ehhez
  4. 10-15 dkg füstölt szalonnát (akár több is lehet, ha valaki bírja…) kockázzunk fel, süssük ki. A pörcök nagyobb, a zsír kisebbik részét szedjük ki, tegyük bele a
  5. 12.5 dkg juhtúrót (ekkora kiszerelésben vettem),
  6. 1-2 dl tejfölt (ezek az arányok szabadon variálhatók) és kicsit melegítsük össze. Miután belekerültek a galuskák is, keverjük össze, szórjuk a tetejére a félretett szalonna kockákat és zsírt.

 

Az igazi juhtúrós Sztrapacska

Forrás: eszterlancfoz

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Húsvéti sonka: Így nem vernek át sonkavásárláskor!
Húsvéti sonka: Így nem vernek át sonkavásárláskor!

Ne hagyd, hogy megtévesszenek hamisított vagy gyatra minőségű árukkal! Nem is hinnéd, de a húsvéti időszakban több mint 6 ezer...

Close