2021. november 28.

Select your Top Menu from wp menus
Az eredeti Zimtsterne receptje – Így készül a németek kedvenc adventi sütije, recept

Az eredeti Zimtsterne receptje – Így készül a németek kedvenc adventi sütije, recept

A karácsonyvárás kedvencei a puha tésztájú, illatos fahéjas csillagok.

A fahéjas csillagok méltó riválisai a mézeskalácsnak. Készítsd el a következő gyertyagyújtásra, de egy pohár forralt borhoz is jólesik. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható. Szinte minden családnak megvan a saját receptje, Kard Éva fahéjas csillagjai megérdemlik a bókokat.

Az eredeti Zimtsterne receptje; Hozzávalói 40 személyre:

  • 25 dkg darált mogyoró vagy mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál méz
  • fél teáskanél őrölt fahéj
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje

Máz hozzávalói

  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés: 30 perc, sütés: 12 perc

Az eredeti Zimtsterne receptje;  Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót tedd egy nagy tálba, és a robotgép dagasztókarjával dolgozd össze pár perc alatt. Vedd ki a tálból, és gyors mozdulatokkal gyúrd gombóccá. Vágj le két szélesebb és nagyobb folpackdarabot, majd az egyiket szórd meg porcukorral.
  2. Tedd rá az összegyúrt gombócot, és takard le a másik fóliával. Nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra, majd vedd le a felső fóliát, és csillag kiszúróval szaggasd ki.
  3. A maradék masszát gyors mozdulatokkal gyúrd össze, majd ismét nyújtsd ki, és szúrd ki. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd rá a kiszúrt csillagokat.
  4. A mázhoz a porcukrot keverd össze a tojásfehérjével, majd addig keverd, amíg egy sűrűbb mázat kapsz.
  5. Töltsd egy nejlonzacskóba, és az egyik végén vágj rá egy kis lyukat. Óvatosan nyomd a mázat a tepsiben lévő csillagok tetejére. Helyezd előmelegített sütőbe, és 130 fokon szárítsd 10-12 percig. A sütőből kivéve a tepsiben hagyd pár percig pihenni, majd helyezd rácsra, és hűtsd ki teljesen.

Az eredeti Zimtsterne receptje

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Egyszerű, ropogós zabpelyhes, sós kekszek
Egyszerű, ropogós zabpelyhes, sós kekszek, recept

Csak nagyon kevés liszt van benne Gondolj azokra is, akik kevésbé szeretik az édes sütiket. A sós újdonságok kedvelői és...

Close