2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Az eredeti Zimtsterne receptje – Így készül a németek kedvenc adventi sütije, recept

Az eredeti Zimtsterne receptje – Így készül a németek kedvenc adventi sütije, recept

A karácsonyvárás kedvencei a puha tésztájú, illatos fahéjas csillagok.

A fahéjas csillagok méltó riválisai a mézeskalácsnak. Készítsd el a következő gyertyagyújtásra, de egy pohár forralt borhoz is jólesik. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható. Szinte minden családnak megvan a saját receptje, Kard Éva fahéjas csillagjai megérdemlik a bókokat.

Az eredeti Zimtsterne receptje; Hozzávalói 40 személyre:

  • 25 dkg darált mogyoró vagy mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál méz
  • fél teáskanél őrölt fahéj
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje

Máz hozzávalói

  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés: 30 perc, sütés: 12 perc

Az eredeti Zimtsterne receptje;  Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót tedd egy nagy tálba, és a robotgép dagasztókarjával dolgozd össze pár perc alatt. Vedd ki a tálból, és gyors mozdulatokkal gyúrd gombóccá. Vágj le két szélesebb és nagyobb folpackdarabot, majd az egyiket szórd meg porcukorral.
  2. Tedd rá az összegyúrt gombócot, és takard le a másik fóliával. Nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra, majd vedd le a felső fóliát, és csillag kiszúróval szaggasd ki.
  3. A maradék masszát gyors mozdulatokkal gyúrd össze, majd ismét nyújtsd ki, és szúrd ki. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd rá a kiszúrt csillagokat.
  4. A mázhoz a porcukrot keverd össze a tojásfehérjével, majd addig keverd, amíg egy sűrűbb mázat kapsz.
  5. Töltsd egy nejlonzacskóba, és az egyik végén vágj rá egy kis lyukat. Óvatosan nyomd a mázat a tepsiben lévő csillagok tetejére. Helyezd előmelegített sütőbe, és 130 fokon szárítsd 10-12 percig. A sütőből kivéve a tepsiben hagyd pár percig pihenni, majd helyezd rácsra, és hűtsd ki teljesen.

Az eredeti Zimtsterne receptje

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts