Az eredeti tiroli Császármorzsa receptje

Az eredeti tiroli Császármorzsa receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 1 marék mazsola
  • csipet só
  • porcukor

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, sütés: 15 perc

csaszarmorzsa_tiroli-eredeti-recept

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejet. Sima, a palacsintához hasonló sűrűségű tésztát kell kapnod. Egy másik tálban verd kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd a masszába, nehogy összetörjön.

Egy serpenyőben hevíts vajat, öntsd bele lassan a tésztát, szórd meg mazsolával, és alacsony lángon süsd addig, amíg az alja teljesen megszilárdul. Ekkor fordítsd át, és süsd még öt percig. Utána kanállal tördeld öt-tíz centis darabokra. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon további öt perc alatt süsd aranybarnára. Még forrón szórd meg porcukorral, és szedheted is a tányérra.

 

Forrás: femina.hu