Az eredeti tiroli Császármorzsa receptje

Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg cukor
- 4 tojás
- 4 dkg vaj
- 1 marék mazsola
- csipet só
- porcukor
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejet. Sima, a palacsintához hasonló sűrűségű tésztát kell kapnod. Egy másik tálban verd kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd a masszába, nehogy összetörjön.
Egy serpenyőben hevíts vajat, öntsd bele lassan a tésztát, szórd meg mazsolával, és alacsony lángon süsd addig, amíg az alja teljesen megszilárdul. Ekkor fordítsd át, és süsd még öt percig. Utána kanállal tördeld öt-tíz centis darabokra. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon további öt perc alatt süsd aranybarnára. Még forrón szórd meg porcukorral, és szedheted is a tányérra.
Forrás: femina.hu