Az ! Eredeti ! Cézár saláta – Angus Steak csíkokkal

Az  ! Eredeti ! Cézár saláta – Angus Steak csíkokkal

Hozzávalók 4 főre:

A pirított kenyérkockákhoz:

  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 nagy szelet kenyér

IMG_3890
A salátához:

  • 20 dkg bélszín
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 3 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 közepes gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
  • 2 közepes fej római saláta
  • ½ pohár joghurt 3,5% -os
  • 4 szelet bacon

IMG_3893
Elkészítés:

A pirított kenyérkockákhoz vágjuk fel a kenyeret kb. 1,5 cm-es kockákra. A kés
lapjával (vagy fokhagymanyomóval) préseljük össze a 2 nagy gerezd fokhagymát. Az
olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, majd süssük a fokhagymás olajban barnára a
kenyérkockákat. A másik módszer, hogy összekeverjük a hozzávalókat, és forró
sütőben pirítjuk barnára a kenyérkockákat.
A salátaöntethez a tojást tegyük forrásban lévő vízbe,amit jól megsózunk így könnyen
ledobja majd a héját, és főzzük 8 percig, majd vegyük ki, és hűtsük le.
vágjuk össze a fokhagymát, és tegyük keverőtálba. Adjuk hozzá a reszelt parmezán
felét, a balzsamecetet , a citromlevet, a mustárt és a joghurtot. Sózzuk, borsozzuk ízlés
szerint. Keverés közben lassan adjuk hozzá az olívaolajat, és keverjük simára az
összetevőket.

IMG_3896
Tegyük a tányérra, az összetépkedett salátát csurgassuk meg az öntettel,a maradék
parmezán sajttal szórjuk meg, a kenyérkockákat, és a cikkezett tojásokat pedig
tetszőlegesen tegyük hozzá.
Egy külön serpenyőben olajat hevítünk és a salátához szánt húst a kívánt módon
süssük készre!
Sütés után pihentessük le a már kész steaket, majd szeleteljük fel és halmozzuk a
salátára. Opcionális sült bacont is tehetünk a tetejére! (Előmelegített sütőben 180
fokon tepsire helyezve készre sütöm.)

 

IMG_3898

 

Forrás: Tommy maga a szerző és a chefparade