Az ! Eredeti ! Cézár saláta – Angus Steak csíkokkal

Hozzávalók 4 főre:
A pirított kenyérkockákhoz:
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 nagy szelet kenyér
- só

A salátához:
- 20 dkg bélszín
- 2 tojás
- 1 teáskanál balzsamecet
- 3 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 közepes gerezd fokhagyma
- só
- 1/2 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál mustár
- 1 dl olívaolaj
- 10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
- 2 közepes fej római saláta
- ½ pohár joghurt 3,5% -os
- 4 szelet bacon

Elkészítés:
A pirított kenyérkockákhoz vágjuk fel a kenyeret kb. 1,5 cm-es kockákra. A kés
lapjával (vagy fokhagymanyomóval) préseljük össze a 2 nagy gerezd fokhagymát. Az
olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, majd süssük a fokhagymás olajban barnára a
kenyérkockákat. A másik módszer, hogy összekeverjük a hozzávalókat, és forró
sütőben pirítjuk barnára a kenyérkockákat.
A salátaöntethez a tojást tegyük forrásban lévő vízbe,amit jól megsózunk így könnyen
ledobja majd a héját, és főzzük 8 percig, majd vegyük ki, és hűtsük le.
vágjuk össze a fokhagymát, és tegyük keverőtálba. Adjuk hozzá a reszelt parmezán
felét, a balzsamecetet , a citromlevet, a mustárt és a joghurtot. Sózzuk, borsozzuk ízlés
szerint. Keverés közben lassan adjuk hozzá az olívaolajat, és keverjük simára az
összetevőket.
Tegyük a tányérra, az összetépkedett salátát csurgassuk meg az öntettel,a maradék
parmezán sajttal szórjuk meg, a kenyérkockákat, és a cikkezett tojásokat pedig
tetszőlegesen tegyük hozzá.
Egy külön serpenyőben olajat hevítünk és a salátához szánt húst a kívánt módon
süssük készre!
Sütés után pihentessük le a már kész steaket, majd szeleteljük fel és halmozzuk a
salátára. Opcionális sült bacont is tehetünk a tetejére! (Előmelegített sütőben 180
fokon tepsire helyezve készre sütöm.)
Forrás: Tommy maga a szerző és a chefparade