Az eredeti Angol muffin, recept

Az eredeti Angol muffin, recept

Az angol muffin (English muffin) nem egészen az általunk ismert klasszikus, édes muffin. Inkább a fánkhoz hasonlít. Sok előnye van, például hogy gyorsan elkészül, illetve tökéletes félbevágva, dzsemmel megkenve is, de az egyik legjobb ha egy tükörtojást rakunk a közepébe. 😉 Ez az alapja a Benedcit tojásnak is.

Elkészítés
60 perc

Az eredeti Angol muffin
Az eredeti Angol muffin Hozzávalói 15 darabhoz:

  • 270 g búzaliszt (BL55)
  • 7 g instant élesztő
  • 1 teáskanál vaníliás cukor – bourbon
  • 2 csipet só
  • 100 g joghurt – natúr
  • 90 ml víz (meleg)

Az eredeti Angol muffin

Az eredeti Angol muffin elkészítése

  1. Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, élesztőt, sót, cukrot, joghurtot és végül a vizet. Bedagasztjuk a tésztát géppel, vagy kézzel. Ha esetleg túl kemény lenne, pici vízzel lazíthatjuk, vagy fordított esetben, ha túl lágy a tészta, akkor kevés lisztet szórjunk még hozzá.
  2. Nyújtsuk ki a tésztát max 1 cm vastagra és szaggassunk ki belőle korongokat. Lisztezett felületre rakosgassuk le és meleg helyen hagyjuk őket kicsit megkelni. (20-30 perc).
  3. Egy serpenyőt olajozzunk ki és a fánkok mindkét oldalát süssük 6-6 percig.
  4. Tükörtojással, vagy porcukorral megszórva, dzsemmel tálaljuk.

Az eredeti Angol muffin

forrás: cookpad.com