Az eredeti Angol muffin, recept
Az angol muffin (English muffin) nem egészen az általunk ismert klasszikus, édes muffin. Inkább a fánkhoz hasonlít. Sok előnye van, például hogy gyorsan elkészül, illetve tökéletes félbevágva, dzsemmel megkenve is, de az egyik legjobb ha egy tükörtojást rakunk a közepébe. 😉 Ez az alapja a Benedcit tojásnak is.
Elkészítés
60 perc
Az eredeti Angol muffin Hozzávalói 15 darabhoz:
- 270 g búzaliszt (BL55)
- 7 g instant élesztő
- 1 teáskanál vaníliás cukor – bourbon
- 2 csipet só
- 100 g joghurt – natúr
- 90 ml víz (meleg)
Az eredeti Angol muffin elkészítése
- Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, élesztőt, sót, cukrot, joghurtot és végül a vizet. Bedagasztjuk a tésztát géppel, vagy kézzel. Ha esetleg túl kemény lenne, pici vízzel lazíthatjuk, vagy fordított esetben, ha túl lágy a tészta, akkor kevés lisztet szórjunk még hozzá.
- Nyújtsuk ki a tésztát max 1 cm vastagra és szaggassunk ki belőle korongokat. Lisztezett felületre rakosgassuk le és meleg helyen hagyjuk őket kicsit megkelni. (20-30 perc).
- Egy serpenyőt olajozzunk ki és a fánkok mindkét oldalát süssük 6-6 percig.
- Tükörtojással, vagy porcukorral megszórva, dzsemmel tálaljuk.
forrás: cookpad.com