Az elmaradhatatlan karácsonyi diós kifli, recept

A karácsonyi sütemények között a diós és a lekváros kifliknek is ott a helyük! A tésztát akár lekvárral, vagy gesztenyével is megtölthetjük, de dióval a legfinomabb! 🙂
A karácsonyi diós kifli Hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 6 dkg cukor
- 2 tojás
- 20 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- vaníliaaroma
- A töltelékhez:
- 35 dkg dió
- 16 dkg cukor
- 1,5 dl tej
A karácsonyi diós kifli Elkészítése:
A lisztet sütőporral elkeverjük, a vajjal összedolgozzuk. A cukrot, a tojást, a tejet, az aromát és a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk. Alaposan összegyúrjuk.
Megcsináljuk a tölteléket: a tejet, a cukrot és a diót egy edénybe tesszük, felfőzzük, közben kavargatjuk. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát három adagra osztjuk. Lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk az egyik adagot, majd háromszögeket vágunk belőle. A maradék tésztával is így járunk el.
A vastagabbik felébe töltjük a diós tölteléket és feltekerjük. (A tésztát akár lekvárral is megtölthetjük)
180 fokos sütőben világosbarnára sütjük.
Amíg még forró a tészta, megszórjuk porcukorral, vagy beleforgatjuk.
forrás: ketkes