Az egyik legjobb egytálétel – Tepsis krumpli gazdagon

Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 4 pár virsli (jó minőségű)
- 20 dkg füstölt kolbász
- 4 db tojás
- 10 dkg sajt
- só
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
- étolaj
Elkészítés
A krumplit, a füstölt kolbászt, és a virslit vékonyan szeleteljük fel. A sajtot reszeljük le, és a tojásokat üssük bele egy tányérba, majd villával alaposan verjük fel. Egy tepsibe öntsünk néhány evőkanál olajat, terítsük rá a felszeletel krumpli felét, majd sózzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután tegyük rá megmaradt krumplit, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval. A felszeletelt kolbászt és a virslit tegyük rá a krumplira, majd fóliázzuk le a tepsi tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 50 perc alatt puhára. Vegyük le a fóliát, majd csorgassuk a virsli, és a krumpli közé a felvert tojást, végül pedig szórjuk rá a reszelt sajtot. Tegyük vissza a tepsit a sütőbe, majd addig süssük, míg a sajt szépen ráolvad a tetejére. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálaljuk. Ízlés szerinti salátát, vagy uborkát kínálhatunk hozzá.
Forrás: noiportal.hu