Az egyik legjobb egytálétel – Kolbászos gombás paradicsomos lasagne

Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 pár debreceni
- 6 db lasagne tésztalap
- 30 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- 4 ek víz
- 4 púpozott ek tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 30 dkg sajt
- kakukkfű (ízlés szerint)
- só
- őrölt bors
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le. A debrecenit, a gombát és a paradicsomot vágjuk apró darabokra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel, a sajtot reszeljük le, a kakukkfűágról tépkedjük le a leveleket.
Egy serpenyőbe hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt, és folyamatosan kevergetve süssük néhány percig. Amikor már kissé megpirult, nyomjuk bele a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, majd adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát. Ezután keverjük alaposan össze, majd pirítsuk kb. 5 percig. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk tovább néhány percig. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, és kb. 25 dkg reszelt sajtot, majd folyamatos kevergetés mellett addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.
Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg egy evőkanál olívaolajjal, majd helyezzünk rá egy lasagne lapot. Kanalazzunk rá a szószból, majd fedjük be a következő tésztalappal. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön, végül a maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra.
Forrás: noiportal.hu