Az Arab világ egyik – Legjobb levese

Az Arab világ egyik – Legjobb levese

Marokkói Harira leves

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 marék lencse
  • 60g bulgur vagy rizs  (100g ch tartalma= 76g)
  • 5 hámozott paradicsom vagy egy konzerv paradicsom  (1 konzerv 400g, 100 g ch tartalma 3 g, konzervenként más lehet! )
  • 2 konzerv csicseriborsó (100g = 15g ch, 1 konzerv 400 g = 60 gch, konzervenként más lehet)
  • 3 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • csipet fahéj
  • 1-2 liter húsleves vagy zöldség alaplé

Elkészítése:

marokkoi-harira-leves-recept

A hagymát pucoljuk meg, aprítsuk fel, olívaolajon süssük üvegesre, majd adjuk hozzá a meghámozott felkarikázott répát, felkockázott paradicsomot, lencsét, a bulgurt, a fűszereket, a csicseriborsót. Öntsük fel a húslevessel, ha kell sózzuk meg. Fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük a levest 40-50 percig. Ha megpuhultak a zöldségek és a bulgur tálalhatjuk is.

1 adag ch tartalma kb 30-40 g

 

Forrás: etelerzes.hu