Dóra szilvalevese, recept

Dóra szilvalevese
- 50 dkg szilva
- 5 dl víz
- 2 dl vörösbor
- 2 dl tejszín
- 3 szem összetört szegfűszeg
- 2 ek cukor
- 1 ek liszt
- 1/2 kk fahéj
- 1/2 citrom reszelt héja
A szilvákat kimagozzuk és felnegyedeljük és egy lábasba tesszük. A szegfűszeget mozsárban összetörjük, és a szilvához adjuk. Beletesszük a fahéjat, bort, vizet, barnacukrot és a citrom héját is. Puhára főzzük a szilvákat, majd kivesszük a fahéjat és a citromhéjat. Az egészet összeturmixoljuk és egy szűrőn átpasszírozzuk.
A tejszínben elkeverjük a lisztet és a forró levesből hozzákeverünk egy merőkanálnyit. A habarást folyamatos keverés mellett a leveshez önjük, összeforraljuk és kitálaljuk. Tejföllel és fahéjjal díszítjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen