Avokádós padlizsánsaláta, recept

Az Avokádós padlizsánsaláta Hozzávalói 4-6 személyre:
- 2 gömbpadlizsán,
- 2 avokádó,
- 1,5 dl olaj,
- 2 paradicsom,
- 2 cikk fokhagyma,
- 1 zöld citrom,
- só, bors.
Az Avokádós padlizsánsaláta Elkészítése:
A padlizsánt grillen vagy sütőben megsütjük, majd lepucoljuk a a héját és szűrődni hagyjuk. Közben avokádó majonézt készítünk, ehhez az egyik avokádót megpucoljuk, a húsát kockákra vágjuk és botmixer hosszúkás edényébe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, 2-3 evőkanál citromlevet, egy csipetnyi sót meg borsót és botmixerrel krémesre kavarjuk, miközben vékony sugárban öntjük hozzá az olajat. A lecsöpögtetett padlizsánt darabosra vágjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és a megmaradt avokádót. Alaposan összekeverjük, ha szükséges, további sóval, borssal meg citromlével ízesítjük. Pirított kenyérrel tálaljuk.
Forrás: aledakonyhaja