Avokádós padlizsánsaláta, recept

Avokádós padlizsánsaláta, recept

Az Avokádós padlizsánsaláta Hozzávalói 4-6 személyre:

  • 2 gömbpadlizsán,
  • 2 avokádó,
  • 1,5 dl olaj,
  • 2 paradicsom,
  • 2 cikk fokhagyma,
  • 1 zöld citrom,
  • só, bors.

Az Avokádós padlizsánsaláta Elkészítése:

A padlizsánt grillen vagy sütőben megsütjük, majd lepucoljuk a a héját és szűrődni hagyjuk. Közben avokádó majonézt készítünk, ehhez az egyik avokádót megpucoljuk, a húsát kockákra vágjuk és botmixer hosszúkás edényébe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, 2-3 evőkanál citromlevet, egy csipetnyi sót meg borsót és botmixerrel krémesre kavarjuk, miközben vékony sugárban öntjük hozzá az olajat. A lecsöpögtetett padlizsánt darabosra vágjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és a megmaradt avokádót. Alaposan összekeverjük, ha szükséges, további sóval, borssal meg citromlével ízesítjük. Pirított kenyérrel tálaljuk.

Avokádós padlizsánsaláta

Forrás: aledakonyhaja