Athénban se ennél jobbat: görög saláta citromos csirkével

Athénban se ennél jobbat: görög saláta citromos csirkével

A nyár elengedhetetlen kajáját, a görög salátát mutatja meg Zé, de társított hozzá egy szaftos, citromos csirkét is, hogy azok is jól lakjanak, akik nem esküsznek a salátákra. Nagyon egyszerű, de nagyszerű és zseniális párosítás. Próbáljátok ki!

görög saláta citromos csirkével

Görög saláta citromos csirkével

Hozzávalók:

A csirkéhez:

  • 1 egész csirkemell
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág friss oregano
  • 2 ek vaj
  • 1 db citrom héja
  • ½ db citrom leve
  • só, bors

A görög salátához:

  • 3 ek olívaolaj
  • 3 db paradicsom
  • 2 ág friss kakukkfű (vagy egy csapott teáskanál szárított)
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db lilahagyma
  • 1 marék olajbogyó
  • 200 g feta sajt

gorog_salata_3.jpg

Az olívaolajat felforrósított serpenyőbe öntjük és hirtelen megkérgesítjük rajta a sózott, borozott csirkemelleket. Áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, ahol 150 fokon kb. 10 percig sütjük. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a megroppantott fokhagymákat, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a kakukkfüvet és összeforgatjuk a csirkemellel. Végül ráfacsarjuk a fél citrom levét.

Egy tálban összeforgatjuk a felkockázott paradicsomokat, az uborkát, a felaprított oregánót és az olívaolajat. A saláta tetejére pár karika lilahagymát teszünk és egy szelet fetasajtot, a felszeletelt csirkemellel tálaljuk.

 
Forrás: Streetkitchen.blog.hu