Athénban se ennél jobbat: görög saláta citromos csirkével

A nyár elengedhetetlen kajáját, a görög salátát mutatja meg Zé, de társított hozzá egy szaftos, citromos csirkét is, hogy azok is jól lakjanak, akik nem esküsznek a salátákra. Nagyon egyszerű, de nagyszerű és zseniális párosítás. Próbáljátok ki!
Görög saláta citromos csirkével
Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 1 egész csirkemell
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág friss oregano
- 2 ek vaj
- 1 db citrom héja
- ½ db citrom leve
- só, bors
A görög salátához:
- 3 ek olívaolaj
- 3 db paradicsom
- 2 ág friss kakukkfű (vagy egy csapott teáskanál szárított)
- 1 db kígyóuborka
- 1 db lilahagyma
- 1 marék olajbogyó
- 200 g feta sajt
Az olívaolajat felforrósított serpenyőbe öntjük és hirtelen megkérgesítjük rajta a sózott, borozott csirkemelleket. Áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, ahol 150 fokon kb. 10 percig sütjük. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a megroppantott fokhagymákat, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a kakukkfüvet és összeforgatjuk a csirkemellel. Végül ráfacsarjuk a fél citrom levét.
Egy tálban összeforgatjuk a felkockázott paradicsomokat, az uborkát, a felaprított oregánót és az olívaolajat. A saláta tetejére pár karika lilahagymát teszünk és egy szelet fetasajtot, a felszeletelt csirkemellel tálaljuk.
Forrás: Streetkitchen.blog.hu