Arábus Sült csirke édesburgonyás bulgurral,recept

Arábus Sült csirke édesburgonyás bulgurral,recept

Az Arábus Sült csirke édesburgonyás bulgurral ,Hozzávalók (4 főre):

A húshoz:

  • 1 egész csirke
  • 100 g puha vaj
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk paradicsompüré
  • ½ tk őrölt fahéj
  • ½ tk szecsuani bors
  • ½ tk őrölt görögszéna
  • só, bors

A körethez:

  • 2 csésze bulgur
  • 4 csésze forró víz
  • 20 dkg édesburgonya
  • 15 g hideg vaj
  • 2 db alma
  • 1 db citromhéja
  • ½ citrom leve
  • ½ csokor frisspetrezselyem
  • só, bors

A fűszereket, a paradicsompürét és a puha vajat alaposan összekeverjük, hogy homogén masszát kapjunk. A fűszervajjal alaposan bemasszírozzuk a csirkét, kívül-belül, majd ráültetjük egy kuglófformára és 180 fokon 70 percig sütjük, úgy, hogy 15 percenként fordítunk rajta 90 fokot. Ha elkészült, akkor 20 percig pihentetjük, a formába kifolyt szaftot, pedig nem öntjük ki!

Egy lábasban elkezdjük a bulgurt a forró, sós vízben XX percig főzni, majd lefedve készre pároljuk (a tűzhelyt elzárva).  A megtisztított és apró kockákra vágott édesburgonyát egy forró serpenyőbe tesszük és hozzáöntünk egy kicsit a csirke szaftjából. Amikor megpuhultak, hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és kockákra vágott almát. Összeforgatjuk és megpároljuk. belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a fél citrom levét. Borsozzuk és durvára vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd hozzákeverjük az elkészült bulgurt. Felöntjük a többi szaftot és végül hideg vajkockákat teszünk a tetejére

Arábus Sült csirke édesburgonyás bulgurral

Forrás:
Steetkitchen