Arábus Sült csirke édesburgonyás bulgurral,recept

Az Arábus Sült csirke édesburgonyás bulgurral ,Hozzávalók (4 főre):
A húshoz:
- 1 egész csirke
- 100 g puha vaj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk paradicsompüré
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk szecsuani bors
- ½ tk őrölt görögszéna
- só, bors
A körethez:
- 2 csésze bulgur
- 4 csésze forró víz
- 20 dkg édesburgonya
- 15 g hideg vaj
- 2 db alma
- 1 db citromhéja
- ½ citrom leve
- ½ csokor frisspetrezselyem
- só, bors
A fűszereket, a paradicsompürét és a puha vajat alaposan összekeverjük, hogy homogén masszát kapjunk. A fűszervajjal alaposan bemasszírozzuk a csirkét, kívül-belül, majd ráültetjük egy kuglófformára és 180 fokon 70 percig sütjük, úgy, hogy 15 percenként fordítunk rajta 90 fokot. Ha elkészült, akkor 20 percig pihentetjük, a formába kifolyt szaftot, pedig nem öntjük ki!
Egy lábasban elkezdjük a bulgurt a forró, sós vízben XX percig főzni, majd lefedve készre pároljuk (a tűzhelyt elzárva). A megtisztított és apró kockákra vágott édesburgonyát egy forró serpenyőbe tesszük és hozzáöntünk egy kicsit a csirke szaftjából. Amikor megpuhultak, hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és kockákra vágott almát. Összeforgatjuk és megpároljuk. belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a fél citrom levét. Borsozzuk és durvára vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd hozzákeverjük az elkészült bulgurt. Felöntjük a többi szaftot és végül hideg vajkockákat teszünk a tetejére
Forrás:
Steetkitchen