Annabel Langbein: Karamellás – Friss Kiwi és Narancs

Hozzávalók, 6 főre:
- 6 db narancs héj nélkül, szeletelve
- 6 kiwi hámozva, szeletelve
- 22 dkg kristálycukor
- 60 ml víz
- 2–3 ek Grand Marnier vagy Cointreau (opcionális)
Elkészítés:
Helyezd a gyümölcs szeleteket egy szép nagy tálra. Öntsd a vizet és a cukrot egy kis nyeles lábosba és kezd el forralni kisebb lángon, amíg a cukor felolvad.
Ne kevergesd fakanállal, csak a lábos nyelét fogd és ezt mozgatva keverd. Vedd fal majd a lángot és addig forrald, amíg szépe arany barna karamell színe lesz az elegynek. Vedd le a tűzhelyről és még forrón öntsd a gyümölcsök tetejére; szépen sisteregni fog.
Vigyázz a forró karamellre, nehogy megégesd magad. Hagyd állni 1-2 órát tálalás előtt. Ha likőrt használsz, azt szervírozáskor öntsd a tetejére.
Forrás: annabel-langbein.com