Annabel Langbein: Karamellás – Friss Kiwi és Narancs

Annabel Langbein: Karamellás – Friss Kiwi és Narancs

Hozzávalók, 6 főre:

  • 6 db narancs héj nélkül, szeletelve
  • 6 kiwi hámozva, szeletelve
  • 22 dkg kristálycukor
  • 60 ml víz
  • 2–3 ek Grand Marnier vagy Cointreau (opcionális)

Elkészítés:

Helyezd a gyümölcs szeleteket egy szép nagy tálra. Öntsd a vizet és a cukrot egy kis nyeles lábosba és kezd el forralni kisebb lángon, amíg a cukor felolvad.

karamellas-kiwi-es-narancs-edesseg-recept

 

Ne kevergesd fakanállal, csak a lábos nyelét fogd és ezt mozgatva keverd. Vedd fal majd a lángot és addig forrald, amíg szépe arany barna karamell színe lesz az elegynek. Vedd le a tűzhelyről és még forrón öntsd a gyümölcsök tetejére; szépen sisteregni fog.

Vigyázz a forró karamellre, nehogy megégesd magad. Hagyd állni 1-2 órát tálalás előtt. Ha likőrt használsz, azt szervírozáskor öntsd a tetejére.

 

Forrás: annabel-langbein.com