Angol citromkrém ( Lemon curd ), recept
Pár éve volt ennek nagy divatja a gasztro blogok körében, én mostanra értem ide. Viszont bizton állíthatom, hogy érdemes volt sort keríteni rá! Nagyon finom! Bár azért annyit hozzá tennék, hogy nem árt szeretni hozzá az erősen citromos ízeket… Nekem nagyon bejött, ahogy azt kell, kiskanállal rájárni a hűtőbe… Természetesen nem csak így fogyasztható, hanem készíthetünk vele sütiket, feldobhatunk vele egy unalmas száraz kekszet, de kevertem már natúr joghurtba is.
Elkészítése nem igényel különösebb ügyességet és pár perc alatt meg van.
100 gramm energia tartalma: 202 kcal,
Fehérje: 6
Szénhidrát:11
Zsír:14,3
Az Angol citromkrém ( Lemon curd ) hozzávalói:
- 10 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 12 dkg eritrit ( Az eritrit vagy eritritol egy természetes cukoralkohol, mely gyümölcsökben (pl. körte, dinnye, szőlő) is előfordul …)
- 2 dl citromlé
- 5 tojás
10 dkg vajat összeolvasztottam
25 dkg cukorral 10 dkg mézzel és
12 dkg eritritollal,
2 dl citromlével (kb 4 citrom leve). Bár eleve nem melegítettem magas hőfokra, azért vártam, hogy hűljön egy kicsit, nehogy a tojások kicsapódjanak. Tehát amikor langyosra hűlt, belekevertem
5 tojást. Először csak simán jól elkevertem, aztán gőz fölött még 10-15 percig, amíg a krém jól be nem sűrűsödött. Ebből a mennyiségből két lekváros üvegnyi lett. (kb. 780 gr)
Forrás: eszterlancfoz