2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Ananászos mini tartok Lilitől, recept

Ananászos mini tartok Lilitől, recept

Az Ananászos mini tartok Lilitől Hozzávalói (kb. 10-12 db-hoz):

A tészthoz:

  • 250 g liszt
  • 1 csipet só
  • 150 g szoba hőmérsékletű vaj
  • 1 rúd vanília
  • 80 g porcukor
  • 30 g mandula ledarálva
  • 1 db tojás

A karamellhez:

  • 250 g barna cukor
  • 30 ml víz
  • 170 ml zsíros tejszín
  • 2-3 ek hideg vaj
  • 1 nagy csipet só
  • Az összeszereléshez:
  • 1 konzerv szeletelt ananász

A tésztához a szoba hőmérsékletű vajat és a porcukrot kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a darált mandulát, a tojást, a vanília rúd kikapart magjait és a sót, majd elkezdjük összedolgozni, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Egy pár percig összedolgozzuk, amíg nagyjából összeállt már, majd egy lisztezett munkalapon kézzel kissé átdolgozzuk és hűtőben pihentetjük minimum fél órát, de akár egy éjszakát. A cukrot és vizet addig forraljuk kis lángon, amíg karamell színű nem lesz, majd a tűzről levéve, óvatosan elkeverjük benne a tejszín és a sót.

Egy pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a hideg vajat. Ha a tészta elegendő időt pihent már, akkor kinyújtjuk és kiszaggatjuk egy nagy szaggatóval (nagyobb legyen, mint egy karika ananász). A tészták széleit fodrosra behajtogatjuk (hogy a karamell ne menjen majd ki), egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd kanalazunk rá 1-1 evőkanál karamellszószt és ráültetünk 1-1 karika ananászt. 180 fokos sütőben kb. 18-20 percig sütjük őket, majd meglocsoljuk még több szósszal.

Ananászos mini tartok Lilitől

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Hawaii Pizza, recept

A Hawaii Pizza Hozzávalói (4 db-hoz): A tésztához: 1/2 kg kenyérliszt (BL 80) 25 g élesztő 3 dl langyos víz...

Close