2021. november 28.

Select your Top Menu from wp menus
Alternatív Grillezés
Alternatív Grillezés

Alternatív Grillezés

A grillezés szó hallatán sült húsok, hot dogok és színes zöldségkatonák lepik el a lelki szemeink előtt feltáruló képeket. Egy jól működő grill azonban még ennél is többre képes, szinte nincs olyan étel, amit ne lehetne elkészíteni rajta. Jöjjön pár olyan fogás, ami nem elsőként jut eszedbe. És nem is másodszorra.

Levesek

Az oldalon már külön cikket szenteltünk ennek az izgalmas témának, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a főételek mellett előétel is készülhet a grillen. A faszenes grillen megpirított alapanyagok sajátosan füstös íze egy levesbe is átmenthető, de a leves maga is készülhet grillrácson.

Savanyúságok

Egy kis rákészülés és a menü minden eleme a grillről kerül majd a tányérokra. A savanyított gyümölcsök és zöldségek esetében is érdemes a grillezésben gondolkodni, bár ez extra munkával jár. A savanyítás előtt a zöldséget és gyümölcsöt fel kell dobni a grillre, majd üvegedényekbe rendezni őket, és az elkészített savanyító lével leönteni az átsült alapanyagokat. Az így készített savanyúság íze és megjelenése is rendhagyó, különös tekintettel a látványos grilljelekre.

Rántott húsok

Ha fel kellene sorolni, milyen típusú húsok készülhetnek grillen, a rántott hús lenne valószínűleg a sereghajtó. Annyira nincs benne a köztudatban, hogy sem nálunk, sem külföldön nem általános gyakorlat grillen sütni a vasárnapi rántott húst, pedig sokkal egészségesebb az így készült változat, mint a zsírban sütött párja. És még különleges technikai bravúrokat sem igényel ez a módszer. (Lásd bővebben itt.)

alternativ-grill1

Desszertek

Az ételsor végén felszolgált édesség is készülhet a grillen, legyen szó gyümölcskoktélról vagy tészta alapú finomságról. A pizzasütő kövön sülhetnek lepények, édes pizzák vagy leveles tésztából hajtogatott műremekek. Egyenletes felületű sütőlapon csinálhatsz gigantikus méretű palacsintákat, türelmesebbek a császármorzsával is megpróbálkozhatnak.

Forrás: grillreceptek.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
A Füstölés Titkai

A füstölés kellemes aromát ad a húsoknak, sajtoknak, zöldségeknek, de bármilyen könnyűnek is tűnik a folyamat, egyáltalán nem mindegy hogyan,...

Close