Almás-szőlős leveles cukorkák
Hozzávalók
Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
• 1 csomag kész leveles tészta
• 2 db alma (golden)
• 1 kis fürt szőlő (sárga muskotály)
• ½ citrom frissen facsart leve
• kakukkfűlevélkék
• 2 ek. kristálycukor
• ½ rúd vanília magocskái
• 1 ek. porcukor
Elkészítési idő: 35 perc
Elkészítés:
1. Az almákat meghámozzuk, a gyümölcshúst apró kockára vágjuk.
2. A cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az almakockákat, a citromlevet, a vanília magokat és a lecsípkedett kakukkfű levélkéket, majd az egészet nagy lángon 5 percig főzzük, és kihűtjük.
3. A leveles tésztát kiterítjük, és 15 db négyzetre vágjuk. Minden lapocskára egy-egy teáskanálnyi vaníliás-kakukkfüves sült almát, valamint 3-4 szem szőlőt rakunk, a lapokat feltekerjük, és cukorka alakúra formázzuk.
4. A csomagocskákat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Forrás: nlcafe.hu