2021. január 14.

Select your Top Menu from wp menus
Almás Rétestorta, recept

Almás Rétestorta, recept

Nehéz a házi rétesekkel vetekedni, és most sem ez a cél. A cél az, hogy élvezhetővé tegyük a boltban kapható kész réteslapokat. Nem nehéz, apró trükkök kellenek csak hozzá. A torta meg nem is igazi torta, de formáját tekintve mégiscsak az, így egyszerűbb a megnevezése.

Tehát. Ezeknek a boltban kapható réteslapoknak sok bajuk van, de mégsem reménytelenek. Bár anyukám tudott rétest sütni, a normál napi munkamenetbe mégsem tudta beilleszteni a valódi rétes sütését (ahogy én sem), valahonnan mégis tudta, hogy lehet ehetővé tenni.

Vaj, vaj, vaj, és tejföl, némi tojással elkeverve. Ennyi plusz szükségeltetik a normál hozzávalókon kívül. A vajtól finoman roppanni fog, a tejföl pedig plusz nedvességhez juttatja, ami amúgy nem sok van a tésztában. Ez főleg akkor szükséges, ha fel akarjuk tekerni, mert akkor sokszor eőfordul, hogy annyira törik, hogy ez lehetetlen. Ha viszont megkenjük a tejföllel, akkor rugalmasságot kap a tészta. Ennél a torta formánál nincs szükség erre a rugalmasságra, de az állagának és az ízének nagyon jót tesz mégis.

Egy csomag, azaz 8 laphoz fogom megadni a mennyiségeket.

Almás Rétestorta

Az Almás Rétestorta Hozzávalók:

 • 1 csomag réteslap
 • 80g vaj olvasztva
 • 1 kis doboz tejföl
 • 2 ek (házi) vaníliáscukor
 • 1 kis tojás
 • 5 nagy alma
 • 4 ek cukor
 • 1 citrom leve
 • ½ tk fahéj
 • 6-8 ek zsemlemorzsa

Almás Rétestorta

Az Almás Rétestorta elkészítése:

 1. Az almákat megpucoljuk, és ha feltekerjük kockákra, ha torta készül szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk a citrom levével, és félre rakjuk. A tejfölbe beleütjük a tojást, és a vaníliás cukorral elkeverjük. A lapokat kivágjuk kerekre, egy tortakarima mentén. Erre a karimára szükség lesz később is. Az első lapot egy szilikonos sütőlapra tesszük, és megkenjük vajjal, a második lapot rátesszük, és szintén megkenjük vajjal, rátesszük a harmadik lapot is, amit viszont a tejföllel kenünk meg. Most jöhet a kivajazott karima a lapok köré, és negyedik lap, amit megkenünk vajjal újra, és megszórunk kevés zsemlemorzsával.
 2. A cukorral és fahéjjal elkevert almából jöhet egy réteg gyümölcs,majd újra a lapok, most egy vajas, amit tejföllel is megkenünk, egy amit szórunk, almával töltünk, és végül két vajas, mert a tetejét is meg kell kenni. A maradék tésztából derelyevágóval vágjunk csíkokat, azzal díszítsük a tetejét.
 3. 210C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
 4. Tehát még egyszer a rétegek.: vajas, vajas, tejfölös, vaj-morzsa-alma, vaj-tejföl, morzsa-alma, vajas, vajas.
 5. Ha tekerni akarom a lapokat, akkor kettőt szoktam használni egy réteshez, akkor az alsót csak vajazom, a másodikat vajazom, és meglocsolom tejföllel, az alsó szélén megszórom egy csíkban a morzsával, rárakom az almát, feltekerem, és mielőtt megsütöm még egyszer bekenem vajjal.
 6. Végül még egy titok, amit ki se merek ejteni a számon, ezért hogy mivel vágom, azt a képről kell tudni értelmezni. Viszont nagyon szépen lehet vágni ezzel a módszerrel a rétest akár torta, akár tekert.

Almás Rétestorta

forrás: kajapiazongora

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Kipróbált Almaszósz,
Kipróbált Almaszósz, recept

Az almaszósz kilépett végre gyermeki jelentésköréből, és mostantól sokkal több mint holmi Halász Jutka dal. Az almaszósz mostantól új konyhai...

Close