Almás-körtés cobbler sütemény – recept

Almás-körtés cobbler sütemény – recept

Az Almás-körtés cobbler sütemény Hozzávalói 4 fő részére:

  • 3 körte
  • 3 alma
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 ek barnacukor
  • Fél tk fahéj
  • Fél narancs leve
  • Fél citrom leve + héja
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • + a szóráshoz a tetejére
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • pici só

cobbler sütemény

Az Almás-körtés cobbler sütemény Elkészítése:

A gyümölcsök magházát eltávolítjuk és kis kockákra vágva bedobjuk őket egy tepsibe. Megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, a keményítővel, majd hozzáadjuk a citrom és narancs levét, valamint a citrom lereszelt héját. Az egészet alaposan összeforgatjuk, félretesszük és összedobjuk a tésztát.

Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a hideg vajat. Kézzel, vagy egy robotgép segítségével addig keverjük, amíg morzsalékos állagot nem kapunk. A tejszínben elkeverjük a tojást, majd ezt is a morzsás alaphoz adjuk. Egy újabb keverés következik és már meg is van a tésztánk.

A tésztából kupacokat dobálunk a gyömölcsök tetejére. Mindegyik tetejét megszórjuk egy kis barnacukorral és mehet is be az egész a sütőbe 180 fokra 45-50 percre, amíg a tészta szép aranybarna színt kap.

Forrás: streetkitchen.blog.hu