Almás-körtés cobbler sütemény – recept
Az Almás-körtés cobbler sütemény Hozzávalói 4 fő részére:
- 3 körte
- 3 alma
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 ek barnacukor
- Fél tk fahéj
- Fél narancs leve
- Fél citrom leve + héja
- 25 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukor
- + a szóráshoz a tetejére
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 1,5 dl tejszín
- pici só
Az Almás-körtés cobbler sütemény Elkészítése:
A gyümölcsök magházát eltávolítjuk és kis kockákra vágva bedobjuk őket egy tepsibe. Megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, a keményítővel, majd hozzáadjuk a citrom és narancs levét, valamint a citrom lereszelt héját. Az egészet alaposan összeforgatjuk, félretesszük és összedobjuk a tésztát.
Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a hideg vajat. Kézzel, vagy egy robotgép segítségével addig keverjük, amíg morzsalékos állagot nem kapunk. A tejszínben elkeverjük a tojást, majd ezt is a morzsás alaphoz adjuk. Egy újabb keverés következik és már meg is van a tésztánk.
A tésztából kupacokat dobálunk a gyömölcsök tetejére. Mindegyik tetejét megszórjuk egy kis barnacukorral és mehet is be az egész a sütőbe 180 fokra 45-50 percre, amíg a tészta szép aranybarna színt kap.
Forrás: streetkitchen.blog.hu