Almás fahéjas palacsinta, recept
Szerintünk az egyik legjobb reggeli a palacsinta és az almás-fahéjas palacsinta pedig egyenesen Oscar-díjat érdemelne reggeli kategóriában. Nem, ez nem a hagyományos palacsinta almával megtöltve, hanem egy ennél sokkal izgalmasabb történet. Zé a tésztájában rejtette el az almákat, a tetejét pedig ropogós fahéjas cukorral szórta meg. Mutatjuk, így készül:
Almás fahéjas palacsinta
- 40 dkg liszt
- 4 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1/2 csomag szárított élesztő (vagy 1,5 dkg friss élesztő)
- 1/2 l tej
- 2 alma lereszelve
- 5 ek cukor
- 3 mokkáskanál fahéj
A lisztet, a cukrot, a tojásokat és a sót egy tálba tesszük, majd a tejet részletekben hozzáadagolva elkezdjük csomómentesre keverni. Hozzáadjuk az élesztőt, majd a lereszelt almákat, az egészet jó alaposan összeforgatjuk és hagyjuk kb. 20-25 pihenni.
A cukrot közben összekeverjük a fahéjjal. Egy serpenyőben vajat olvasztunk és szétterítünk rajta egy adagot a tésztából. Ha mind a két fele megsült, félredobjuk egy tányérra, olvasztunk rá még egy kevés vajat, majd megszórjuk a fahéjas cukorral és háromszög formát hajtogatunk belőle.
Forrás: streetkitchen.blog.hu