Almás -boros libapecsenye

Almás -boros libapecsenye

Az Almás -boros libapecsenye Hozzávalói 4 személyre:

  • 2 libacomb,
  • 1 libamell,
  • 1 hagyma,
  • 1 fej fokhagyma,
  • 1 csípőspaprika,
  • 3 alma,
  • 1 dl vörösbor,
  • só, bors,
  • rozmaring,
  • kakukkfű,
  • majoránna.

Az Almás -boros libapecsenye Elkészítése:

A combokat és a félbevágott mellet sóval, borssal és majoránnával
bedörzsöljük, fóliával lefedjük és egy napra hűtőbe tesszük. Másnap a bőrős felükön éles késsel beirdaljuk és forró serpenyőben körbepirítjuk. Egy tepsi
aljába szórjuk a szeletekre vágott hagymát, a fokhagymát, a csípőspaprikát,
rátesszük a rozmaringágat meg a kakukkfüvet, majd ráhelyezzük a húst,alátöltjük a bort és 2-3 dl vizet. Lefedjük és forró sütőben 1,5-2 órát
pároljuk. Ekkor kifedjük, mellétesszük a félbe vagy vastag szeletekre vágott
almát és további 30-40 percig sütjük. Mikor a hús puha és omlós, kivesszük asütőből, lefedjük és 15-20 percig meleg helyen pihentetjük. Párolt lila
káposztával vagy más, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Almás -boros libapecsenye
Megjegyzés:
A hús körbepirításakor kiolvadt zsírt mindegyre öntsük egy edénybe, hogy
ne égjen meg, hisz felhasználhatjuk a körethez vagy más ételhez.
Forrás: aledakonyhaja